Šunkové rolky: Jsou jednoduché na přípravu a stále v oblibě jako lehký předkrm
Plátek šunky stačí stočit do ruličky, naplnit lehkou pěnou či ochucenou šlehačkou a skvělý předkrm je na světě. Řeč je o legendárních šunkových rolkách s křenovou pěnou. Rolky jsou jednoduché a efektní občerstvení pro každou příležitost.
Šunkové rolky jsou pro někoho už retro pokrm, ale přesto jsou velmi často připravované jako předkrm při slavnostních událostech nebo při rodinných oslavách jako chuťovka k vínu. Plníme je lehkou pěnou a jejich příprava je velmi jednoduchá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho rolky připravujeme
Základem pro tuto chuťovku je především kvalitní šunka, nakrájená na plátky, a lahodná vyšlehaná smetanová pěna, kterou obvykle ochutíme křenem, sýrem nebo česnekem. Rolku můžeme podávat s kouskem pečiva a ozdobenou petrželkou.
Jak připravit šunkové rolky
Na tyto rolky s křenovou pěnou budeme potřebovat: 200 g nakrájené šunky, dále 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce nastrouhaného křenu, citrónovou šťávu a sůl.
- Smetanu ušleháme do pěny a poté ochutíme křenem, solí a citrónovou šťávou.
- Plátky šunky nyní srolujeme do tvaru ruliček nebo kornoutku.
- Do cukrářského sáčku dáme křenovou pěnu a celé rolky naplníme.
- Šunkové rolky připravíme na talíř, ozdobíme petrželkou a doplníme plátkem banketního pečiva.
Pokud se chystáte připravovat občerstvení pro návštěvu, můžete šunkové rolky doplnit také báječnou vaječnou roládou se šunkou a sýrem podle videoreceptu. Roláda je upečená během několika málo minut a chutná skvěle. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře