Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní měsíce plné dozrávajícího ovoce přímo volají, abychom jej zapojili do jídelníčku na maximum. Jednou z takových možností jsou ovocné knedlíky, se kterými máme řadu možností, náplní a chutí. Kterou milujete nejvíce?

Ovocné knedlíky jsou ideální letní pochoutkou, protože v nich máme přístup k čerstvému ovoci, které je přirozeně sladké a plné důležitých vitamínů. Ať už milujete tvarohové, bramborové nebo ty kynuté, máme pro vás snadný návod, jak je balit.

  1. Lžící nabereme kousek kynutého těsta.
  2. Zploštíme těsto v dlani na placičku.
  3. Do těsta zabalíme ovoce napevno a vytvarujeme kuličku.
  4. Knedlíky skládáme spojem dolů, necháme ještě nakynout a můžeme vařit.

Knedlíky v letním provedení

Na kynuté knedlíky potřebujeme hrubou mouku, cukr, mléko, vejce a droždíKnedlíky můžete plnit čímkoliv, co vás napadne. Od rebarbory, která letní sezónu otevírá, po švestky či jahody, které plodí i v září. Můžete vyzkoušet i ovocný dip, přidat domácí ovocnou zmrzlinu nebo zvolit místo cukru originální posypku.

Které knedlíky jsou vaše oblíbené? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše tipy do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Další tipy a triky