Balení letního ovoce do těsta nebylo nikdy jednodušší. Poradíme, jak na dokonalé ovocné knedlíky
Letní měsíce plné dozrávajícího ovoce přímo volají, abychom jej zapojili do jídelníčku na maximum. Jednou z takových možností jsou ovocné knedlíky, se kterými máme řadu možností, náplní a chutí. Kterou milujete nejvíce?
Ovocné knedlíky jsou ideální letní pochoutkou, protože v nich máme přístup k čerstvému ovoci, které je přirozeně sladké a plné důležitých vitamínů. Ať už milujete tvarohové, bramborové nebo ty kynuté, máme pro vás snadný návod, jak je balit.
- Lžící nabereme kousek kynutého těsta.
- Zploštíme těsto v dlani na placičku.
- Do těsta zabalíme ovoce napevno a vytvarujeme kuličku.
- Knedlíky skládáme spojem dolů, necháme ještě nakynout a můžeme vařit.
Knedlíky v letním provedení
Na kynuté knedlíky potřebujeme hrubou mouku, cukr, mléko, vejce a droždí. Knedlíky můžete plnit čímkoliv, co vás napadne. Od rebarbory, která letní sezónu otevírá, po švestky či jahody, které plodí i v září. Můžete vyzkoušet i ovocný dip, přidat domácí ovocnou zmrzlinu nebo zvolit místo cukru originální posypku.
Které knedlíky jsou vaše oblíbené? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře