Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Na dorty a cukroví často potřebujeme marcipán pravý i falešný ochutit a obarvit. Ani s jedním to příliš nepřeháníme. Máme možnost přírodních i umělých barviv a ochucovadel. V následujícím článku pro vás máme několik důležitých tipů a rad.
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou poslední dobou přírodní barviva i ochucovadla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak a čím ochutit marcipán
- S potravinářskou trestí zacházíme opatrně, dávkujeme ji po kapkách.
- Mezi přírodní ochucovadla patří výrazný alkohol, vanilkový extrakt nebo kakao. U alkoholu musíme dát pozor na nežádoucí zřídnutí hmoty.
Jak a čím obarvit marcipán
Pokud potřebujeme bílý marcipán, zvolíme ten ze sušeného mléka nebo bílých marshmallow. Ostatní jsou smetanově nebo pastelově zbarvené.
- Pastelové barvy získáme u hmoty z barevných marshmallow. Musíme ale důsledně oddělit každou barvu bonbonů zvlášť, jinak výsledek bude nehezky zašedlý.
- Na barvení použijeme jednorázové rukavice nebo mikrotenový sáček. Ke hmotě přikápneme barvivo a důkladně prohněteme. S intenzitou a paletou obarvení to nepřeháníme, aby výrobky byly vkusné.
- Práškové barvivo rozpustíme v 1–2 kapkách vody. Pozor musíme dát na nežádoucí zřídnutí hmoty. Jednodušší na používání je gelové barvivo.
- Na dobarvení hotových výrobků použijeme potravinářské fixy, pudry nebo spray.
- Mezi přírodní barviva patří kakao (nahradí část moučkového cukru), šťáva z borůvek, červené řepy, jahod, malin apod. U tekutin ale dáváme pozor na nežádoucí zřídnutí hmoty.
Jak obarvit mléčný marcipán (tzn. ze sušeného mléka), na to se můžete podívat v našem videu. Postup je snadný, pokud víte, jak na to.
Komentáře