Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O gril je třeba náležitě pečovat. Nestačí jen doplňovat palivo a rošt otřít hadrem. Je třeba provádět pravidelné základní čištění a čas od času gril vydrbat pořádně. Čím déle budeme čištění odkládat, tím horší práce to později bude.

Daleko lepší je nečistotám předcházet a používat například grilovací alobalové misky. Ty zachytí šťávu z masa, ale díky otvorům jimi může procházet dým, který dodá jídlu tu pravou chuť. Nic se nepřipaluje a gril zůstane déle čistý.

Jak vyčistit gril

Před každým grilováním bychom měli mít čistý rošt. Jednak z hygienických, ale také z chuťových důvodů.

  • Po grilování necháme špinavý rošt vypálit, tedy vystavíme ho po dobu 10 minut velkému žáru.
  • Zbytky připálenin potom jednoduše seškrábneme trianglovým kartáčem.
  • Zbývající mastnotu spolehlivě odstraní čistič grilovacích roštů.
  • Čistý rošt ošetříme kouskem špeku nebo speciálním sprejem, který zajistí, že se při příštím grilování nebude jídlo tolik připékat.
  • Jednou za čas je dobré vyčistit i všechny zbývající části grilu. K tomu nejlépe pomůže špachtle a na mastnotu použijeme znovu čistič a houbičku či hadřík.

Věříme, že vás náš článek inspiroval a že budete gril poctivě a pravidelně čistit. Díky tomu nebude tato nepříjemná, ale potřebná práce tak náročná a nezabere tolik času.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více