Jak čistit gril? Čistota je základ a my máme několik tipů, jak si práci usnadnit
O gril je třeba náležitě pečovat. Nestačí jen doplňovat palivo a rošt otřít hadrem. Je třeba provádět pravidelné základní čištění a čas od času gril vydrbat pořádně. Čím déle budeme čištění odkládat, tím horší práce to později bude.
Daleko lepší je nečistotám předcházet a používat například grilovací alobalové misky. Ty zachytí šťávu z masa, ale díky otvorům jimi může procházet dým, který dodá jídlu tu pravou chuť. Nic se nepřipaluje a gril zůstane déle čistý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyčistit gril
Před každým grilováním bychom měli mít čistý rošt. Jednak z hygienických, ale také z chuťových důvodů.
- Po grilování necháme špinavý rošt vypálit, tedy vystavíme ho po dobu 10 minut velkému žáru.
- Zbytky připálenin potom jednoduše seškrábneme trianglovým kartáčem.
- Zbývající mastnotu spolehlivě odstraní čistič grilovacích roštů.
- Čistý rošt ošetříme kouskem špeku nebo speciálním sprejem, který zajistí, že se při příštím grilování nebude jídlo tolik připékat.
- Jednou za čas je dobré vyčistit i všechny zbývající části grilu. K tomu nejlépe pomůže špachtle a na mastnotu použijeme znovu čistič a houbičku či hadřík.
Věříme, že vás náš článek inspiroval a že budete gril poctivě a pravidelně čistit. Díky tomu nebude tato nepříjemná, ale potřebná práce tak náročná a nezabere tolik času.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Jak používat grilovací alobalové misky? Hodí se skvěle ke grilování masa i zeleniny
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře