Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pekárna se už pro spoustu lidí stala nepostradatelným pomocníkem v kuchyni. A to nejen proto, že třeba zapeče šunkofleky nebo udělá marmeládu, ale hlavně dokáže připravit kynuté těsto nebo upéct chleba.

Kynuté těsto není třeba nijak vypracovat, domácí pekárna si s jeho přípravou poradí sama. Stejně tak nepotřebuje naši pomoc ani při přípravě a upečení voňavého chleba. Na nás zůstane jen navážení všech surovin a jejich vložení do formy pekárny.

Jak správně vkládat suroviny do pekárny

Opět je to velmi jednoduché, stačí dodržet několik pravidel.

  1. Nejprve vložíme všechny tekuté přísady. Vodu, mléko, pivo, jogurt či kefír, vejce, olej ad. Do tekutin můžeme vsypat i sůl, nepřijde tak přímo do styku s droždím.
  2. Pak přijdou na řadu suroviny sypké. Mouka, koření, vločky, semínka, cukr aj.
  3. Teprve nahoru přijde droždí. Suché nebo čerstvé droždí z kostky, oboje nesmí předčasně přijít do styku s tekutinami, aby se neaktivovalo dříve, než má.

A nejen chléb! Pekárna uhněte a nechá vykynout jakékoliv jiné těsto, které po vytvarování upečeme v troubě. I zde je nutné vložit suroviny podle pravidel výše.

Podívejte se také, jak upéct vynikající vánočku z domácí pekárny - těsto připraví pekárna, vánočku upečeme v troubě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky