Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednou z nejjednodušších příloh jsou italské bramborové gnocchi (noky, ňoky). Jedná se o malé knedlíčky, vyrobené z bramborového těsta a vhodné k úpravě naslano i nasladko. Výborně chutnají se špenátem nebo s houbovou či rajčatovou omáčkou.  

 

Hotové gnocchi běžně kupujeme v obchodě jako polotovar, cena se liší v závislosti na výrobci. Vzhledem k dlouhé trvanlivosti se vyplatí gnocchi nakoupit, když jsou zrovna v akci, a uschovat do zásoby. Můžeme pak mít po ruce jednoduchou alternativu pro situace, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno.

Jak vařit kupované gnocchi

Příprava na stůl je velmi jednoduchá.

  1. Do hrnce dáme dostatek vody, kterou osolíme a uvedeme do varu. S tím nám pomůže rychlovarná konvice.
  2. Gnocchi vhodíme do vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu tzn. cca 2 minuty. Řídíme se vždy návodem u konkrétního výrobku.
  3. Poté gnocchi hned vybereme děrovanou sběračkou nebo jiným vhodným nástrojem. 
  4. Nejchutnější gnocchi jsou co nejdříve po tepelné úpravě, proto je vždy vaříme těsně před jídlem a hned servírujeme.

Tip: Chcete vyzkoušet domácí gnocchi? Na jejich přípravu vám stačí jen několik surovin a chutnají ještě lépe než kupované.

A s čím jsou gnocchi nejlepší? Jednoduchá příloha si zaslouží k sobě něco zrovna tak jednoduchého. Vyzkoušejte rajčatovou, žampiónovou nebo sýrovou omáčku. Můžete přidat kuřecí maso. Výbornou volbou je také špenát s vejci.

Podle následujícího videoreceptu snadno uvaříte gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou:
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli