Jak dlouho a jak vařit kupované gnocchi? Během několika minut je ponesete na stůl
Jednou z nejjednodušších příloh jsou italské bramborové gnocchi (noky, ňoky). Jedná se o malé knedlíčky, vyrobené z bramborového těsta a vhodné k úpravě naslano i nasladko. Výborně chutnají se špenátem nebo s houbovou či rajčatovou omáčkou.
Hotové gnocchi běžně kupujeme v obchodě jako polotovar, cena se liší v závislosti na výrobci. Vzhledem k dlouhé trvanlivosti se vyplatí gnocchi nakoupit, když jsou zrovna v akci, a uschovat do zásoby. Můžeme pak mít po ruce jednoduchou alternativu pro situace, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno.
Jak vařit kupované gnocchi
Příprava na stůl je velmi jednoduchá.
- Do hrnce dáme dostatek vody, kterou osolíme a uvedeme do varu. S tím nám pomůže rychlovarná konvice.
- Gnocchi vhodíme do vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu tzn. cca 2 minuty. Řídíme se vždy návodem u konkrétního výrobku.
- Poté gnocchi hned vybereme děrovanou sběračkou nebo jiným vhodným nástrojem.
- Nejchutnější gnocchi jsou co nejdříve po tepelné úpravě, proto je vždy vaříme těsně před jídlem a hned servírujeme.
Tip: Chcete vyzkoušet domácí gnocchi? Na jejich přípravu vám stačí jen několik surovin a chutnají ještě lépe než kupované.
A s čím jsou gnocchi nejlepší? Jednoduchá příloha si zaslouží k sobě něco zrovna tak jednoduchého. Vyzkoušejte rajčatovou, žampiónovou nebo sýrovou omáčku. Můžete přidat kuřecí maso. Výbornou volbou je také špenát s vejci.
Komentáře