Jak dlouho dusit drůbeží játra? Odpovídáme na časté dotazy začátečníků
Drůbeží játra jsou oblíbená, poměrně levná a rychle připravená surovina. Většinou z nich připravujeme polévkové knedlíčky, podáváme je v minutkové úpravě nebo dušená.
Dušená játra jsou rychlým a chutným jídlem, které ocení především milovníci této suroviny. Podáváme je nejčastěji s rýží. Začátečníci někdy tápou, jak dušená játra připravit a jak dlouho je dusit. Nabízíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho dusit drůbeží játra
- Játra opláchneme, pokrájíme na kousky a odstraníme žilky.
- Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli do světle růžové barvy.
- Nakrájená játra poprášíme hladkou moukou, promícháme a přidáme k cibuli.
- Prudce osmahneme, aby se játra rychle zatáhla. Mouka na povrchu způsobí, že zůstanou uvnitř šťavnatá a mouka později zahustí omáčku.
- Okořeníme, mírně podlijeme (vodou, vývarem, vínem, pivem) a po opětovném uvedení k varu zmírníme plamen, případně ještě podlijeme. Dusíme asi 15–20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a hlídáme stav omáčky, aby se nepřipálila. Dochutíme.
- Játra jsou hotová, když po nakrojení z nich už nevytéká růžová šťáva. Delším dušením by játra ztratila křehkost. Podáváme je ihned, ohřívaná také nejsou tolik křehká.
Jiný způsob zahuštění záklechtkou (voda+mouka) ukazuje náš videorecept. Můžete se nechat inspirovat, případně nám napsat svoje oblíbené rady a vychytávky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře