Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování v alobalu: Jak dlouho v něm grilovat ryby? Rozhodující je tloušťka i velikost masa
Zdroj: Pixabay, iGlobalWeb

Pro grilování ryb je zásadní jedna věc - rychlost grilování. Vůbec totiž nepotřebují dlouhou dobu nad ohněm. To platí nejen pro grilování ryb na roštu, ale také v alobalu. Pojďme se na to podívat blíže.

Stále žádanější a oblíbenější grilování ryb má svá pravidla. Jedním z nich je také doba, po kterou mají být ryby na grilu, aniž by se vysušily. Přinášíme vám několik praktických rad, jak dosáhnout skvělých výsledků bez zbytečných ztrát, a to nejen na mase.

Doba grilování ryb v alobalu

Připravte si s námi skvělou, nevysušenou rybu. Alobal udrží její vůni i šťavnatost, maso bude držet vcelku a vám tak navíc ušetří čas s čištěním roštu. Sice se připravíte o křupavou kůrčičku, za tu chuť to však stojí.

  • Alobal před použitím vždy potřete olejem, aby se k němu maso nepřipeklo. Díky tomu budete moci servírovat celé ryby, žádné potrhané kousky.
  • Filety ponechejte na grilu maximálně 7-10 minut. Jejich maso je tenčí a rychle se vysušuje. Stačí je ochutit, zabalit do alobalu a položit na gril.
  • Menším rybám stačí okolo 20-30 minut strávených na grilu. V polovině času je potřeba ryby obrátit. Proto je pečlivě zabalte, aby vám z alobalu při otáčení nevypadly.
  • Větší ryby či jejich podkovy potřebují grilovat přibližně 20-25 minut z každé strany. Všechny časy jsou samozřejmě pouze orientační, záleží na teplotě i na velikosti masa.
  • Osobně doporučujeme grilování celých ryb, lépe si udrží požadovanou šťavnatost. Do dutiny břišní vkládejte čerstvé bylinky a kolečka citronu.
  • Před samotným servírováním nechte celé balíčky pár minut odpočinout, stále ještě zabalené. Servírovat je pak můžete pouze rozevřené, vypadá to velmi pěkně.
  • Grilování ryb má také jedno obecné pravidlo: Na každý 1 cm tloušťky rybího masa je potřeba 3-4 minuty na grilu. Toto pravidlo se vám vyplatí dodržovat hlavně při grilování velkých kusů ryb či naporcovaných podkov.
  • Tip: Do alobalu vložte kousek másla. Jeho chuť se nádherně prolne s chutí rybího masa. Na grilovacích hliníkových tácech můžete také připravit zeleninu, která bude skvělou přílohou.

Ryby připravované v alobalu nikdy nebudou mít specifickou chuť a vůni po grilování, jejich maso se však dokonale rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte grilované pstruhy na másle a česneku podle našeho vide-receptu. Připraveni v alobalu budou bezkonkurenční.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky