Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Produktem křepelek jsou maličká jednobarevná nebo hnědě kropenatá vajíčka. Jejich průměrná velikost je 4x menší než velikost slepičích vajíček, proto se příliš nevyužívají při přípravě pokrmů, kde je velká spotřeba vajec.

Křepelčí vejce mají spoustu pozitivních vlastností - ale těmi nejlepšími je absence cholesterolu a vyšší obsah živin než ve slepičích vejcích. Maličká vajíčka jsou vhodná i pro děti a jediné, co na jejich přípravě vadí, je loupání jejich tuhé skořápky.

Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka

Musíme hlídat čas, aby nebyla převařená:

  • Vajíčka natvrdo vaříme 3–4 minuty.
  • Vajíčka na hniličku vaříme 2–3 minuty.
  • Vajíčka naměkko vaříme 1–2 minuty.
  • Zastřená vajíčka vaříme 30 sekund.
  • Volské očko smažíme několik sekund.

Vajíčka, naskládaná v naběračce nebo malém cedníku, vkládáme do vody s octem. Po uvaření je poválíme po stole, oloupeme a opláchneme čistou vodou.

Komentáře

Další tipy a triky