Maso na gril je dobré předem naložit do marinády. Jak dlouho v ní má odpočívat?
Na grilovačku je dobré se dopředu připravit a naložit si maso. Díky naložení bude maso dobře ochucené, chutě a vůně se vstřebají i dovnitř, maso bude šťavnatější a křehčí. Víte, jak dlouho nechat maso odpočívat?
Naložením masa dokážeme eliminovat některá méně příjemná aromata, která bývají pro určitá masa typická. Ne každému je taková chuť a vůně masa příjemná. Za použití správné marinády dokážeme i z takového masa připravit velmi chutné jídlo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho nechat maso marinovat
Marinádu míchejte vždy podle daného typu masa. Máme univerzální marinády, které pasují na každé maso, ale také ty, co se hodí jen k jednomu druhu masa. Ty často obsahují různé bylinky nebo výrazné druhy koření.
- Drůbeží maso je křehké a měkké samo o sobě a tak ho stačí ponechat v marinádě 1–2 hodiny.
- Stejně tak je tomu u ryb, těm stačí pouhá 1 hodina.
- Vepřové a hovězí maso by mělo být naložené minimálně 4–6 hodin, ale vůbec mu neuškodí marinování po dobu 24 hodin.
- Zvěřina a jehněčí patří mezi masa aromatická, a tak je dobré nechat je v marinádě 12–24 hodin, aby se vůně bylinek a koření stihla do masa vstřebat .
Základem každého grilování je čistý a dobře rozpálený gril. Jedině tak se maso podaří a všichni budou spokojení. Na gril, kromě masa, patří také zelenina, která vhodně grilované maso doplní.
Komentáře