Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na grilovačku je dobré se dopředu připravit a naložit si maso. Díky naložení bude maso dobře ochucené, chutě a vůně se vstřebají i dovnitř, maso bude šťavnatější a křehčí. Víte, jak dlouho nechat maso odpočívat?

Naložením masa dokážeme eliminovat některá méně příjemná aromata, která bývají pro určitá masa typická. Ne každému je taková chuť a vůně masa příjemná. Za použití správné marinády dokážeme i z takového masa připravit velmi chutné jídlo

Jak dlouho nechat maso marinovat

Marinádu míchejte vždy podle daného typu masa. Máme univerzální marinády, které pasují na každé maso, ale také ty, co se hodí jen k jednomu druhu masa. Ty často obsahují různé bylinky nebo výrazné druhy koření.

  • Drůbeží maso je křehké a měkké samo o sobě a tak ho stačí ponechat v marinádě 1–2 hodiny
  • Stejně tak je tomu u ryb, těm stačí pouhá 1 hodina.
  • Vepřové a hovězí maso by mělo být naložené minimálně 4–6 hodin, ale vůbec mu neuškodí marinování po dobu 24 hodin.
  • Zvěřina a jehněčí patří mezi masa aromatická, a tak je dobré nechat je v marinádě 12–24 hodin, aby se vůně bylinek a koření stihla do masa vstřebat .

Základem každého grilování je čistý a dobře rozpálený gril. Jedině tak se maso podaří a všichni budou spokojení. Na gril, kromě masa, patří také zelenina, která vhodně grilované maso doplní

 

Komentáře

Další tipy a triky