Jak dlouho péct řízky v troubě? Jsou báječně křupavé a s minimem tuku
Řízky se staly jednoznačně nejoblíbenějším národním pokrmem a často figurují i na svátečním stole. Šťavnatému masu ve zlatavém trojobalu málokdo odolá, obzvláště pak s tradičním bramborovým salátem.
Řízky můžeme připravovat na spoustu způsobů, báječně chutnají naložené v marinádě či podmáslí nebo obalené v kukuřičných lupíncích namísto klasického trojobalu. K ušetření tuku při smažení je možné péct řízky v troubě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho péct řízky v troubě
Pečení řízků v troubě přináší hned několik výhod - můžete péct více řízků najednou a zároveň tak šetříte i svůj čas, který by jste strávili u smažení. Poradíme, jak dlouho péct řízky v troubě:
- První možností je obalené řízky nejprve předsmažit na pánvi, poté je vložit do pekáčku či na plech a v troubě dopéct po dobu 30 minut na 100 °C.
- Druhou možností je obalené řízky rovnou pokládat na plech vyložený pečícím papírem a péct v troubě na 200 °C po dobu asi 20 minut dozlatova.
- Poslední možností je pečení v tuku. Troubu rozpalte na 230 °C a v hlubším pekáčku rozpusťte sádlo. Jakmile bude tuk rozpálený, vložte do něj obalené řízky. Teplotu stáhněte na 180–200 °C a pečte řízky dozlatova z obou stran.
Pojďte si upéct křupavé kuřecí řízky v troubě podle videoreceptu, který vám s přípravou pomůže krok za krokem. Jako přílohu zvolte tradiční bramborový salát nebo jemnou bramborovou kaši. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře