Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho před Vánocemi chystat nepečené cukroví? Stačí na poslední chvíli
Zdroj: Pixabay - Einladung_zum_Essen

Poslední cukroví se nejčastěji připravuje z mletých piškotů, zbytků po pečení, másla, cukru a jiných ingrediencí, které nemají dlouhou trvanlivost. Po vytvarování ho uchováme v chladu a spotřebujeme co nejdříve.

Nepečené cukroví se připravuje poslední týden před Vánocemi. Všechny druhy cukroví máme upečené, nazdobené a uložené v krabicích. Zbývá nám zužitkovat všechny zbytky do nepečených dobrůtek a je hotovo.

Kdy připravit nepečené cukroví

Nepečené cukroví obsahuje čerstvé máslo, proto ho připravujeme jako poslední:

  1. Jako první vytvoříme takové druhy, které jsou součástí cukroví na svátečním stole - vosí úly, sladké salámy a tlačenky, plněné čokoládové košíčky - šohajdy. Do nepečeného cukroví můžeme místo piškotů namlít koupené sušenky a směs obarvit potravinářskými barvami.
  2. Jen pár dní před vánočními svátky zpracujeme všechny zbytky po pečení - polámané kousky cukroví, oříšky a čokoládu, kokos, piškoty, kandované ovoce. Vše smícháme s krémem nebo s máslem a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu nebo oříšcích.
Velmi rychlé a jednoduché kuličky s kokosem vám představíme v našem videu:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky