Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho před Vánocemi upéct vánočku, aby byla jako čerstvá
Zdroj: Toprecepty

Vánočka je pečivo z kynutého těsta s máslem, rozinkami a mandlemi. Už podle názvu se jedná o tradiční pochoutku, podávanou o vánočních svátcích. Pečením vánoček končí příprava štol, cukroví a perníčků a začínají chvíle pohody a odpočinku.

Na vánočky si připravíme suroviny dva dny před samotným pečením - namočíme rozinky do rumu, spaříme a oloupeme mandle, nakrájíme je na plátky nebo hranolky. Den před pečením vyndáme na stůl všechny ingredience, aby měly stejnou teplotu

Kdy péct vánočky?

Kynuté těsto je nejlepší čerstvé. Vánočky pečeme den před konzumací, což nemusí být nutně před Štědrým dnem. Oblíbené pečivo se dá upéct po celý rok a s máslem a marmeládou bývá oblíbenou snídaní hlavně pro děti. Po celý prosinec si hospodyňky zkouší nové recepty na vánočky, které mizí rychlostí blesku - ale ta poslední vánočka je prostě tou nejlepší a nejchutnější. Na Štědrý den se domovem line její vůně a v tu chvíli začínají Vánoce.

Pokud nemáme před Vánocemi čas, můžeme vložit vánočku do mrazáku - po vytažení bude jako čerstvá. Podívejte se na video, jak se připravuje domácí vánočka:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář