Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Postupné a pomalé rozmrazování v lednici je tím nejšetrnějším způsobem, kterým můžeme maso rozmrazit. Je ale třeba vyndat maso z mrazáku v dostatečném předstihu, protože větší kus masa s kostí může rozmrzat klidně i dva dny.

Na to můžeme myslet už při zamrazování masa, je totiž lepší mrazit maso bez kosti a raději po menších balíčcích. Menší balíček v lednici povolí do druhého dne. Tím nejhorším způsobem rozmrazování masa je jeho ponoření do horké vody. Pokud vás tlačí čas, použijte k rozmrazování raději mikrovlnnou troubu.

Jak dlouho rozmrazovat maso v ledničce

Rozmrazovat maso můžeme také ve studené vodě, je to rychlejší než v lednici, ale je třeba studenou vodu měnit nejlépe každých 30 minut.

  • Velký kus masa se rozmrazuje opravdu dlouho, mnohdy nebude stačit ani 24 hodin - proto ho raději přendejte z mrazáku do lednice 2 dny před plánovanou spotřebou.
  • Menší balíček, jako jsou třeba dvě kuřecí prsa, nám v lednici povolí přes noc. Na oběd už bude možné maso zpracovat.
  • Nezapomeňte, že maso během rozmrzání uvolní šťávu a tak je nutné dát zmrzlý balíček na hluboký talíř nebo do misky, která vše zachytí.
  • Záleží také na teplotě, kterou máte v lednici nastavenou i na místě, kam maso umístíte. I vnitřní teplota lednice se totiž liší. Nejnižší je ve spodní části lednice a nejvyšší nahoře. Nejlepší je tedy rozmrazovat maso na horní polici.

Jednou rozmrazené maso už znovu nezamrazujeme. Pokud jsme rozmrazili více masa než spotřebujeme, raději z něj uvaříme něco jiného a to už zamrazit zase můžeme. Ideální ke zpracování masových zbytků je guláš, do kterého lze přidat i více druhů masa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky