Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečená pizza právě vytažená z trouby, která provoní celou kuchyň vůní rozpečeného sýra, rajčat a bazalky, je oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Dopřávali jste si ji pouze v italských restauracích, ale konečně byste si ji rádi připravili doma? Prozradíme, jak dlouho to bude trvat.

Ať už budete dělat smetanový nebo rajčatový základ, obložíte ji kromě sýra také šunkou, salámem, kuřecím masem, houbami, olivami nebo třeba ananasem, důležité je vždy dobré těsto na pizzu. To si můžete již předpřipravené koupit v obchodě, udělat si ale domácí pizza těsto není žádná věda.

Jak dlouho se dělá pizza v troubě

V pravých italských pizzeriích se pizza peče v kamenných pecích, kde teploty šplhají k tak vysokým hodnotám, kterých v domácích troubách rozhodně nedosáhnete. Trouba by tedy měla být vyhřátá alespoň na 230 °C, případně i více, pokud to model a typ vaší trouby umožňuje. Pizza pak bude upečená za 10 až 15 minut.

Máte chuť na pizzu, ale přeci jenom se vám nechce dělat s těstem? Zkuste si připravit pizzu z tortill. Dvě tortilly se promažou, dají na sebe, obloží stejně jako pizza a na chvíli se vloží do trouby. 

Komentáře

Další tipy a triky