Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho dělat brambory v horkovzdušné fritéze? Doveďte je k dokonalosti
Zdroj: Freepik

Jednou z prvních potravin, kterou noví majitelé horkovzdušné fritézy zkoušejí připravit, jsou brambory. Ať už se rozhodnete pro přípravu amerických brambor, nebo třeba dukátků, doba přípravy hraje zásadní roli.

Brambory jsou nedílnou součástí našich pokrmů a pochutnávat si na nich můžeme mnoha způsoby. Takové hranolky bývají však velmi mastné, a tak nám nedělají nejlépe. I proto zažívá velký rozmach horkovzdušná fritéza, ve které lze připravit brambory nejen v podobě hranolků, ale také např. chipsů - a bez tuku navíc.

Jak dlouho připravovat brambory v horkovzdušné fritéze

U doby přípravy záleží na velikosti potravin, ale také na tom, zda-li jde o čerstvé suroviny nebo například o předsmažené polotovary:

  1. Brambory omyjte a osušte, případně oškrábejte. Nakrájejte je na čtvrtky a postříkejte olejem nebo je promíchejte s marinádou - olejem doplněným o sůl a oblíbené koření nebo kořenící směs - k sehnání jsou směsi přímo na brambory.
  2. Připravené brambory pečte při 200 °C zhruba 20 minut (podle velikosti a množství - koš fritézy nepřeplňujte).
  3. Během této doby je však několikrát promíchejte, aby byly dokřupava opečené ze všech stran.
  4. Hranolky se většinou připravují kratší dobu (v závislosti na velikosti) a pokud máte koupené již předsmažené polotovary, řiďte se především pokyny k přípravě uvedené na jejich obalu.

V neposlední řadě berte v potaz, že horkovzdušných fritéz je nespočet typů a modelů - proto přednostně dbejte na pokyny v jejich návodu na obsluhu a přednastavenými programy. Zkusíte k bramborám i přípravu kuřecích nugetek?

Komentáře

Další tipy a triky