Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý z nás si jednou za čas s radostí pochutná na výtečné klobásce, ať už pečené na grilu či běžně ohřáté na sporáku ve vodě. Vlastníme-li navíc udírnu, tuto pochoutku lehce vyrobíme i v pohodlí domova.

Klobásy jsou pro českou populaci velmi oblíbenou pochoutkou, často je vyrábí doma svépomocí a na závěr je vyudí v domácí udírně pro dokonalou vůni. Přesto mnoho z nás ohřívá uzeniny nesprávným způsobem. Poradíme, jak na to.

Jak dlouho vařit klobásu

Klobásy nejčastěji ohříváme na sporáku v hrnci s vodou. Vyhnout bychom se měli mikrovlnné troubě, díky které klobása ztratí na kvalitě. Poradíme, jak dlouho klobásy správně ohřívat:

  • Klobásy kompletně celé ponoříme do vlažné vody, nikoli do vroucí, aby klobásy nepopraskaly.
  • Vodu zahříváme postupně a udržujeme ji pod bodem varu, klobásy se tak budou postupně prohřívat zhruba 5–7 minut.
  • Správně ohřátou uzeninu poznáme tak, že vyplave na hladinu. Chvíli ji necháme nadnášet a poté naservírujeme.

Klobása chutná naprosto dokonale i jako chuťovka k pivu nebo vínu. Pojďte si podle videoreceptu připravit tato chutná kolečka, která ocení každá návštěva.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky