Jak dlouho se má vařit klobása? Ve vodě by se neměla vařit, ale pouze prohřívat
Někomu nejvíce chutná klobása studená a nakrájená na kolečka s pečivem, jiný nedá dopustit na klobásky grilované na pánvi nebo grilu, zatímco další si je nejčastěji připravují vařením ve vodě. Jak klobásy ale správně uvařit?
Klobásy jsou skvělým doplňkem mnoha pokrmů, jako jsou polévky, špízy a luštěninová či těstovinová jídla. Když k ní však přidáte krajíc chleba, připravíte si rychlý teplý oběd, protože, jak se dozvíte v našem článku, klobása je ohřátá vmžiku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho se má vařit klobása
Nejprve je důležité poznamenat, že klobásy nevaříme ve vroucí vodě, protože by v ní mohly popraskat. Ze stejného důvodu je vkládáme ještě do studené vody, kterou postupně zahříváme těsně pod bod varu. Klasická klobása se pak v závislosti na své tloušťce bude prohřívat zhruba 5–10 minut. Syrové klobásky potřebují delší tepelnou úpravu, a to zhruba 15–20 minut.
Komentáře