Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někomu nejvíce chutná klobása studená a nakrájená na kolečka s pečivem, jiný nedá dopustit na klobásky grilované na pánvi nebo grilu, zatímco další si je nejčastěji připravují vařením ve vodě. Jak klobásy ale správně uvařit?

Klobásy jsou skvělým doplňkem mnoha pokrmů, jako jsou polévky, špízy a luštěninová či těstovinová jídla. Když k ní však přidáte krajíc chleba, připravíte si rychlý teplý oběd, protože, jak se dozvíte v našem článku, klobása je ohřátá vmžiku.

Jak dlouho se má vařit klobása

Nejprve je důležité poznamenat, že klobásy nevaříme ve vroucí vodě, protože by v ní mohly popraskat. Ze stejného důvodu je vkládáme ještě do studené vody, kterou postupně zahříváme těsně pod bod varu. Klasická klobása se pak v závislosti na své tloušťce bude prohřívat zhruba 5–10 minut. Syrové klobásky potřebují delší tepelnou úpravu, a to zhruba 15–20 minut.

Také milujete klobásy v jakékoliv podobě, ať už studené, vařené či grilované? A už jste si někdy zkoušeli udělat domácí? Je to sice náročnější na čas, ale nijak zvlášť náročné na kuchařské zkušenosti. Inspirovat se můžete následujícím videoreceptem na domácí vinné klobásky:

Komentáře

Další tipy a triky