Jak dlouho péct bůček, aby byl měkký, šťavnatý a jen se rozpadal
Vepřový bok se táhne od krku až k pupku prasete a je oblíbenou surovinou v kuchyni. Bůček je tučný kus masa, který nejčastěji pečeme, ale z vykostěného kusu můžeme udělat i masovou roládu. Víte, jak dlouho bůček péct?
To záleží na jeho velikosti a na tom, jestli je s kostí nebo bez. Chutnou výhodou pečeného bůčku je šťavnatost masa. Během pečení se z tučného kusu masa vypéká tuk, díky tomu je maso krásně šťavnaté a když se peče dostatečně dlouho, přímo se rozplývá na jazyku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho se peče bůček
Pokud nás tlačí čas, můžeme si pomoci tím, že pečeme maso bez kosti a pokrájené na plátky.
- Bůček pečeme přiklopený nebo zakrytý alobalem na 160–180 °C zhruba 1,5–2 hodiny.
- Kdo má více času, ubere teplotu trouby na pouhých 100–120 °C a peče 2–3 hodiny. Takto upečený bůček bude ještě křehčí a šťavnatější.
- Během pečení maso přeléváme výpekem a otáčíme.
- Posledních 30 minut pečeme maso odkryté, abychom získali křupavou kůrčičku a krásnou zlatavou barvu masa.
Kromě pečení se bůček hodí i na grilování. V následujícím videoreceptu ukážeme návod na přípravu bůčku, který se marinoval v pivu s česnekem a hromadou bylinek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře