Jak dlouho péct housky, aby se nevysušily? Vyzkoušejte rady pro začínající pekaře
Čím dál víc lidí peče doma nejen moučníky, ale hlavně chléb a pečivo. Jednodušší na přípravu jsou různé bulky, housky nebo kaiserky. Z kousku těsta vznikne správným postupem voňavá, křupavá a zároveň vláčná dobrota.
Kynuté těsto na housky je jednoduché, zvládne ho kdejaký začátečník. Z mouky a kousku droždí za pomoci tekutiny a tuku připravíte hladké těsto, které po rozdělení můžete tvarovat do copánků, pletýnek či bulek. Pak už zbývá pečivo jen správně upéct, aby bylo uvnitř vláčné, na povrchu křupavé, ale ne tvrdé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho se pečou housky
Housky pečte s párou, prudce a krátce, pak budou dokonalé.
- Pečení s párou jste si mohli vyzkoušet podle našeho staršího článku.
- Troubu vyhřejte na 200–220°C.
- Housky pečte asi 15–20 minut, dokud nezezlátnou.
- Pak je vyjměte z trouby a nechte vydýchat.
- Konzumujte čerstvé, pro delší uchování pečivo po zchladnutí zamrazte.
Začátečníkům jistě napoví i náš videorecept na housky z jednoho pramene, podle kterého se naučí jednoduché a rychlé zaplétání.
Komentáře