Jak dlouho trvá příprava svíčkové omáčky, aby její výsledná chuť byla dokonalá
Hovězí svíčková je slavnostním jídlem, které se připravuje v nejedné rodině. Víte, jak si svíčkovou připravit a kolik vám to zabere času? Rádi vám tuto otázku zodpovíme v následujícím článku. Navíc přidáme i pár tipů pro dokonalou chuť omáčky.
Uvařit hovězí svíčkovou není nikterak náročné, ale je třeba počítat s delším časem na přípravu. Maso se peče několik hodin a i po uvaření je dobré nechat omáčku odpočinout do druhého dne, aby se správně rozležela.
Mohlo by vás zajímat
Jak dlouho se peče hovězí svíčková
Důležitý je také správný výběr masa - kromě pravé svíčkové můžeme použít i tu nepravou, což je přední sval z plece, který je svíčkové podobný jak tvarem, tak i svojí měkkostí a křehkostí.
- Osolené maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninou. Smažíme, dokud zelenina nezezlátne.
- Na zeleninu přidáme opečené maso, podlijeme trochou vody, přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření.
- Přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 4–5 hodin, dokud maso není měkké.
- Po upečení rozmixujeme zeleninu na krémovou omáčku, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí.
- Necháme odležet minimálně do druhého dne.
- Podáváme s plátkem citrónu a brusinkami. Ideální přílohou je houskový knedlík.
V následujícím videoreceptu se můžete podívat na přípravu svíčkové omáčky a do komentářů nám můžete napsat, jak se vám svíčková povedla.
Komentáře