Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí svíčková je slavnostním jídlem, které se připravuje v nejedné rodině. Víte, jak si svíčkovou připravit a kolik vám to zabere času? Rádi vám tuto otázku zodpovíme v následujícím článku. Navíc přidáme i pár tipů pro dokonalou chuť omáčky.

Uvařit hovězí svíčkovou není nikterak náročné, ale je třeba počítat s delším časem na přípravu. Maso se peče několik hodin a i po uvaření je dobré nechat omáčku odpočinout do druhého dne, aby se správně rozležela.

Jak dlouho se peče hovězí svíčková

Důležitý je také správný výběr masa - kromě pravé svíčkové můžeme použít i tu nepravou, což je přední sval z plece, který je svíčkové podobný jak tvarem, tak i svojí měkkostí a křehkostí.

  1. Osolené maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
  2. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninou. Smažíme, dokud zelenina nezezlátne.
  3. Na zeleninu přidáme opečené maso, podlijeme trochou vody, přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření.
  4. Přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 4–5 hodin, dokud maso není měkké.
  5. Po upečení rozmixujeme zeleninu na krémovou omáčku, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí.
  6. Necháme odležet minimálně do druhého dne.
  7. Podáváme s plátkem citrónu a brusinkami. Ideální přílohou je houskový knedlík.

V následujícím videoreceptu se můžete podívat na přípravu svíčkové omáčky a do komentářů nám můžete napsat, jak se vám svíčková povedla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky