Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka? Vyberte si naměkko, nahniličko nebo natvrdo
Křepelčí vajíčka obsahují proti těm slepičím až dvojnásobek vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Díky tvrdší skořápce jsou odolnější proti salmonele. Váží pouhých 11-15 g a většinu z této hmotnosti tvoří žloutek.
Křepelka snese až 320 maličkých vajíček ročně. Ta mají vysokou nutriční hodnotu. Obsahují mnoho bílkovin, posilují imunitu a dokonce zmírňují příznaky alergií. Vajíčka nejčastěji využíváme jako ozdobu na chlebíčky nebo do salátů, uplatní se ale i jako plnohodnotná náhrada vajec slepičích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka
Skořápky od vajíček jsou cenným zdrojem vápníku i dalších stopových prvků. Pokud se pořádně umyjí, převaří, usuší v troubě a rozemelou na jemný prášek, můžeme si je přidávat do pokrmu.
- Křepelčí vajíčka naměkko vaříme pouhé 2 minuty.
- Chceme-li uvařit vajíčka nahniličko, necháme je vařit 3 minuty.
- Vajíčka natvrdo vaříme 4 minuty.
Křepelčí vajíčka se dají smažit, vařit, péct, stejně jako ta slepičí. Můžeme je také konzumovat syrová a nemusíme se obávat salmonely, která nemá šanci tvrdou skořápkou křepelčích vajíček proniknout.
Komentáře