Jak dlouho vařit vývar z morkových kosti? Záleží na tom, v čem je budete vařit
Hovězí vývar je hotový zázrak. Přináší našemu tělu celou řadu živin. Jeho příprava je sice časově náročná, ale máme i fígle, jak dobu vaření zkrátit. Poradíme vám, jak postupovat, abyste dosáhli přesně takového vývaru, o jaký usilujete.
Dlouhé a velké hovězí kosti mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik ceněný. Abychom z kostí získali všechny potřebné látky, je třeba je vařit, a to pěkně dlouho a pomalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit morkové kosti
Vývar můžeme vařit v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
- V klasickém hrnci necháme vývar táhnout klidně 5 hodin.
- Pokud zvolíme papiňák, budeme mít hotovo už za 2 hodiny.
Hovězí polévku uvaříte i bez morkových kostí, jak na to vám ukáže následující videorecept. A jaký způsob preferujete vy? Podělte se s námi o své tipy v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Komentáře