Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar je hotový zázrak. Přináší našemu tělu celou řadu živin. Jeho příprava je sice časově náročná, ale máme i fígle, jak dobu vaření zkrátit. Poradíme vám, jak postupovat, abyste dosáhli přesně takového vývaru, o jaký usilujete.

Dlouhé a velké hovězí kosti mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik ceněný. Abychom z kostí získali všechny potřebné látky, je třeba je vařit, a to pěkně dlouho a pomalu.

Jak dlouho vařit morkové kosti

Vývar můžeme vařit v klasickém hrnci nebo v papiňáku.

  • V klasickém hrnci necháme vývar táhnout klidně 5 hodin.
  • Pokud zvolíme papiňák, budeme mít hotovo už za 2 hodiny.

Hovězí polévku uvaříte i bez morkových kostí, jak na to vám ukáže následující videorecept. A jaký způsob preferujete vy? Podělte se s námi o své tipy v komentáři pod článkem.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli