Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole jsou trubičky z listového, křehkého nebo tvarohového těsta. Po upečení je plníme bílkovým sněhem nebo šlehačkou, v některých případech i tvarohem nebo máslovým krémem. Podáváme je poprášené cukrem.

Kremrole mají být křehké, aby při kousnutí trubička lehce praskla. Klasické trubičky plníme italským nebo švýcarským bílkovým sněhem, ale někdo dává přednost sladké šlehačce. Nejlepší kremrole jsou čerstvé, ale dají se i nějakou dobu skladovat.

Jak dlouho vydrží kremrole

Záleží na tom, jestli jde o prázdné nebo naplněné trubičky:

  • Prázdné trubičky skladujeme v krabici s víkem v lednici a to maximálně 3 dny. Kremrolky z listového těsta spotřebujeme do dalšího dne - jinak ztratí svou pověstnou křehkost a nelístkují.
  • Naplněné trubičky uschováme v lednici pouze do dalšího dne. Těsto se šlehačkou totiž zvlhne a ztratí křehkost. Trubičky s bílkovým sněhem musíme sníst do tří dnů, bílkový sníh pak ztuhne.

Po naplnění je vhodné nechat kremrole aspoň hodinu odležet, aby nebyly křehké příliš a netříštily se. Šlehačka a francouzský sníh v trubičkách řidnou a jsou vhodné jen pro okamžitou spotřebu. Nejlepší je upéct trubičky den předem a naplnit je těsně před podáváním.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky