Jak dlouho vydrží kremrole? Pokud jich připravíme málo, tak se sní během chvilky
Kremrole jsou trubičky z listového, křehkého nebo tvarohového těsta. Po upečení je plníme bílkovým sněhem nebo šlehačkou, v některých případech i tvarohem nebo máslovým krémem. Podáváme je poprášené cukrem.
Kremrole mají být křehké, aby při kousnutí trubička lehce praskla. Klasické trubičky plníme italským nebo švýcarským bílkovým sněhem, ale někdo dává přednost sladké šlehačce. Nejlepší kremrole jsou čerstvé, ale dají se i nějakou dobu skladovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží kremrole
Záleží na tom, jestli jde o prázdné nebo naplněné trubičky:
- Prázdné trubičky skladujeme v krabici s víkem v lednici a to maximálně 3 dny. Kremrolky z listového těsta spotřebujeme do dalšího dne - jinak ztratí svou pověstnou křehkost a nelístkují.
- Naplněné trubičky uschováme v lednici pouze do dalšího dne. Těsto se šlehačkou totiž zvlhne a ztratí křehkost. Trubičky s bílkovým sněhem musíme sníst do tří dnů, bílkový sníh pak ztuhne.
Po naplnění je vhodné nechat kremrole aspoň hodinu odležet, aby nebyly křehké příliš a netříštily se. Šlehačka a francouzský sníh v trubičkách řidnou a jsou vhodné jen pro okamžitou spotřebu. Nejlepší je upéct trubičky den předem a naplnit je těsně před podáváním.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře