Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Tmavou pařížskou šlehačku všichni známe a většinou máme rádi. Vzniká povařením kakaa nebo čokolády v tekuté smetaně a následným vyšleháním zastudena. Častou otázkou bývá, jak dlouho vydrží.
Připravená tekutá (neušlehaná) pařížská šlehačka má trvanlivost stejnou jako smetana, ze které jsme ji vařili. Po uvaření a zchladnutí ji uzavřenou uložíme do chladničky. Šleháme dříve než smetaně vyprší trvanlivost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka
Bude stačit držet se těchto zásad:
- Pařížská šlehačka je hustší než bílá, drží lépe tvar.
- Zákusky nebo dorty s pařížskou šlehačkou skladujeme v chladnu, aby šlehačka nezkysla.
- Výrobky ozdobené pařížskou šlehačkou spotřebujeme během 2 dnů.
Tuto šlehačku výborně uplatníme třeba na jednoduchém zákusku Pařížské kostky podle následujícího videoreceptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Komentáře