Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle pochází z Belgie - jde o pečivo z těsta, které se lije do kovové formy s mřížkovaným povrchem, kde se upeče. Vafle se polévají ovocnými omáčkami, plní se různými krémy, šlehačkou a ovocem.

Těsto na vafle je podobné palačinkovému těstu - s tím rozdílem, že se do něj přidává máslo a více cukru. K přípravě vaflí je však zapotřebí vaflovač - jen ten dodá plackách jejich typický mřížkovaný tvar. 

Jak dlouho vydrží těsto na vafle

Těsto podle originálního receptu rozhodně není potřeba zpracovat celé.

  • Klasické těsto nalijeme do sklenice s víčkem a dáme do lednice. Ráno je připravené na čerstvé vafle. Vydrží v lednici až 2 dny, pak ho vyměníme za nové.
  • Palačinkové těsto můžeme skladovat 3 dny v lednici - je vždy připraveno k výrobě vaflí podle chuti strávníků.
  • Kynuté těsto je vhodnější zpracovat hned po vykynutí a upečené vafle další den ohřát v mikrovlnné troubě nebo ve vaflovači.

Do těsta na vafle se přidávají různé ingredience, které trvanlivost těsta snižují - kousky ovoce, sirupy, jogurt. Je vhodnější skladovat jednoduché těsto, které zdobíme až po upečení vaflí.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky