Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek je voňavou ozdobou každého svátečního stolu. Upéct ho můžeme z různých těst a tradičně se do této činnosti pouštíme na Bílou sobotu. Jak dlouho nám však vydrží, pokud ho hned nesníme?

Velikonočního beránka nejčastěji pečeme z těsta třeného, piškotového či tvarohového. Těsto můžeme ozvláštnit přidáním sušeného ovoce či mletých ořechů. Nadýchaného beránka zdobíme bílkovým sněhem nebo čokoládovou polevou.

Jak dlouho vydrží velikonoční beránek

K Velikonocům rozhodně patří sladké pečení moučníků - beránek by podle tradice neměl na stole chybět. Na přípravu není vůbec složitý, ale měli bychom se při pečení beránka vyvarovat chybám. Poradíme také, jak ho správně skladovat:

  • Beránka, kterého zdobíme krémemrozkrájíme co nejdříve a skladujeme ho vždy v lednici.
  • Nejdelší trvanlivostberánek z piškotového těsta bez tuku. Takový beránek bude pouze postupně ztrácet vláčnost a těsto bude sušší.
  • Beránky z těsta, které obsahuje tuk, můžeme uchovávat při pokojové teplotě, avšak co nejdříve je zkonzumujeme.
  • Podobně jako jiné moučníky, i beránka můžeme zabalit do mikrotenového sáčku, případně přikrýt čistou utěrkou. Pozor si dáváme u beránků s polevou, abychom ji nesetřeli.

Jak připravit velikonočního beránka z třeného těsta, vám napoví rychlý videorecept. Postup je tak snadný, že jej zvládnou i začínající hospodyňky. Máte svůj osvědčený trik, aby beránek vydržel co nejdéle? Napište nám do komentáře.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli