Jak dlouho vydrží velikonoční beránek? Trvanlivost se liší podle druhu těsta
Velikonoční beránek je voňavou ozdobou každého svátečního stolu. Upéct ho můžeme z různých těst a tradičně se do této činnosti pouštíme na Bílou sobotu. Jak dlouho nám však vydrží, pokud ho hned nesníme?
Velikonočního beránka nejčastěji pečeme z těsta třeného, piškotového či tvarohového. Těsto můžeme ozvláštnit přidáním sušeného ovoce či mletých ořechů. Nadýchaného beránka zdobíme bílkovým sněhem nebo čokoládovou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží velikonoční beránek
K Velikonocům rozhodně patří sladké pečení moučníků - beránek by podle tradice neměl na stole chybět. Na přípravu není vůbec složitý, ale měli bychom se při pečení beránka vyvarovat chybám. Poradíme také, jak ho správně skladovat:
- Beránka, kterého zdobíme krémem, rozkrájíme co nejdříve a skladujeme ho vždy v lednici.
- Nejdelší trvanlivost má beránek z piškotového těsta bez tuku. Takový beránek bude pouze postupně ztrácet vláčnost a těsto bude sušší.
- Beránky z těsta, které obsahuje tuk, můžeme uchovávat při pokojové teplotě, avšak co nejdříve je zkonzumujeme.
- Podobně jako jiné moučníky, i beránka můžeme zabalit do mikrotenového sáčku, případně přikrýt čistou utěrkou. Pozor si dáváme u beránků s polevou, abychom ji nesetřeli.
Jak připravit velikonočního beránka z třeného těsta, vám napoví rychlý videorecept. Postup je tak snadný, že jej zvládnou i začínající hospodyňky. Máte svůj osvědčený trik, aby beránek vydržel co nejdéle? Napište nám do komentáře.
Komentáře