Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkofleky jsou oblíbený pokrm, který často vídáme nejen na našich prostřených stolech, ale i v restauracích. Uvařené těstoviny se smíchají s uzeným masem a vejci, osolí a opepří se a následně se zapečou. Tak jednoduchý je základní recept.

Šunkofleky se výborně hodí jako oběd nebo večeře na ty dny, kdy nechceme v kuchyni trávit celé dlouhé hodiny, ale věnovat se rodině. Navíc se dají připravit za pár korun. Během chvilky pak budete mít na stole chutný a sytý pokrm.

Jak dlouho zapékat šunkofleky

Nejlepší šunkofleky jsou ty, které jsou uvnitř krásně měkké a na povrchu mají křupavou kůrčičku. Proto těstoviny zapékáme tak dlouho, než se ona kůrka vytvoří. Jako při každém jiném pečení záleží na vlastnostech naší trouby. Doba zapékání se však pohybuje kolem 30 až 45 minut při teplotě 180 °C. Pro ještě křupavější kůrku můžeme teplotu na posledních 5 minut zvýšit na 220 °C.

Šunkofleky budou chutnější, pokud před zapékáním uzeninu osmahneme na pánvi a pokrm před servírováním ozdobíme petrželkou. A samozřejmě nesmíme zapomenout na nakládané okurky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky