Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Častá otázka začátečníků v zavařování zní, jak dlouho se sklenice zavařují. Jenomže na tuto zdánlivě jednoduchou otázku nelze odpovědět žádnou univerzální radou. Kromě různé velikosti sklenic velmi záleží na jejich obsahu. A tam je odpověď různorodá.

Objem sklenic na zavařování se v domácnostech pohybuje od 1 dl až po zhruba litrové. U větších sklenic přidáváme asi 10–20 minut času proti menším. Rozhodující je ale to, co zavařujeme. Tvrdé ovoce musíme samozřejmě zavařovat delší dobu než měkké.

Také tvrdá zelenina potřebuje delší čas než předvařená. Předvaření zeleniny (kořenová) čas zavařování významně zkracuje. A zcela specifickou skupinu tvoří houby nebo maso. Tam je u nesprávného postupu nebezpečí vážné otravy botulotoxinem.

Jak dlouho zavařovat sklenice

Pokusíme se vytvořit zjednodušený přehled jednotlivých druhů a časů. Pokud se chcete zavařování věnovat více, doporučujeme odbornou literaturu, kde je toto téma podrobně zpracované.

Doufáme, že jsme vám pomohli. Začátečníkům nabízíme videorecept na americké okurky, což je chuťově příjemný okurkový salát.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky