Jak na to, aby se vánočka dobře propekla a přitom se na povrchu nepřipalovala? Vyzkoušejte jednoduché rady
Jak zařídit, aby se nám vánočka dobře propekla a na povrchu nespálila? Když při pečení uplatníme jednoduché rady, naše vánočka bude již pokaždé dobře propečená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Povrch hnědne, ale uvnitř nedopečená?
Pak je nejlepší přikrýt vánočku alobalem, a ještě pokračovat v pečení. Díky tomuto postupu nám povrch vánočky nebude tak rychle hnědnout, nespálí se, a vánočka se dobře propeče.
Jedna velká nebo dvě menší?
Pokud nás problémy s pečením vánočky trápí opakovaně, zvažme, jestli by nebylo lepší upéct místo jedné velké vánočky raději dvě menší. Menší vánočka se lépe propeče, a my ji nebudeme muset tolik hlídat.
Následující videorecept nám poradí, jak připravit kynutou vánočku.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře