Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek je lahodný pokrm, který si získal oblibu svou křehkostí a šťavnatostí. Klíčem k jeho dokonalé chuti je správně dochucené mleté maso. Existuje několik ingrediencí, díky kterým bude řízek vynikající.

Mleté maso na holandský řízek je základem celého pokrmu, proto je důležité mu věnovat dostatek pozornosti. Důležitý je správný výběr masa – ideálně tučnější kus vepřového, který zajistí řízku správnou strukturu i šťavnatost. Tu dodá také strouhaný sýr, který se během smažení rozpustí.

Jak dochutit mleté maso na holandský řízek

Sůl a pepř jsou základ, přidáním dalších ingrediencí však získáte výraznější chuť. Existuje hned několik možností, co do masa přidat:

  • Chuť mletého masa můžete pozměnit druhem sýru, který do něj přidáte. Nejchutnější variantou je sýr gouda, ale zajímavou chuť řízku dodá také niva.
  • Mleté maso se dobře kombinuje s bylinkami - jak sušenými, tak i čerstvými. Vyzkoušejte do masa přidat petrželku, majoránku nebo tymián.
  • Výrazné tóny řízku dodá také česnek nebo hořčičné semínko přidané do trojobalu.

Pro dokonalý holandský řízek je důležité nechat maso před smažením chvíli odležet, aby se chutě propojily. Při smažení volte střední teplotu, díky ní bude řízek správně propečený a zároveň zůstane šťavnatý. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky