Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uvařit rybí polévku není nic složitého ani časově náročného. Ale pokud není polévka správně dochucená, pokazí to celý dojem a vaše snažení přijde vniveč. Jak tedy správně dochutit rybí polévku? To si řekneme v následujícím článku.

Obecně platí, že rybí maso pojme větší množství soli než jiné druhy masa. Ale opatrně, všeho moc škodí. Lepší je přidávat sůl postupně, aby nebyla polévka přesolená. Důležité je osolit vodu hned na začátku vaření. Dostane se tak i do masa.

Jak dochutit rybí polévku

S kořením je třeba zacházet opatrně a přidávat ho postupně.

  • Základem je sůl a pepř, který musí být v polévce přítomen vždy.
  • Při vaření vývaru můžeme přidat klasické koření jako je bobkový list nebo nové koření.
  • Po ukončení varu můžeme doplnit muškátový oříšek, zázvor, libeček. Přidáváme opatrně a chutnáme. Tohoto koření stačí jen malinko.
  • Na závěr můžeme do talíře nasypat opraženou housku pokrájenou na kostičky a polévku dozdobit petrželkou.

Postup přípravy rybí polévky můžete zhlédnout v našem videoreceptu. Do komentářů nám potom napište, jak se vám polévka povedla uvařit.

 

Komentáře

Přidávám špetku muškátového květu, ten by mi v polévce chyběl.....:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky