Jak vyrobit kataifi nudle? Jsou stejně kvalitní jako ty, které koupíme v obchodě
Kataifi je tenoučké těsto z pšeničné mouky, škrobu a vody, ze kterého se vyrábí tradiční řecká baklava. Prodává se jako filo těsto v tenkých plátech nebo ve formě tenoučkých nudlí kataifi neboli kadayif.
Kataifi či kadayif jsou v poslední době hodně skloňovaná slova - hlavně ve spojitosti s dubajskou čokoládou. Náplní v této ikonické čokoládě jsou sekané pistácie, pistáciová pasta, tahini pasta a tenoučké nudle kataifi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těstíčko na kataifi
Potřebujeme jen 5 základních ingrediencí:
- 100 g hladké mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 1 špetka soli - společně smícháme v misce metličkou.
- 1 lžíci oleje a 200 ml vody přidáme do suché směsi a metlou vymícháme hladké těstíčko bez žmolků.
Jak připravit kataifi podomácku
- Těsto naplníme do cukrářského sáčku a zajistíme ho uzlem nebo gumičkou, aby nevytékalo. Ustřihneme maximálně milimetrovou špičku.
- Pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme mastným ubrouskem a rozpálíme ji na střední teplotu (na plynový hořák položíme rozptylovač plamene).
- Ze sáčku vytlačíme tenoučký pramínek těsta, kterým namalujeme na pánev spirálu tak, aby linky zůstaly oddělené.
- Jakmile se těsto odlepí od pánve, shrneme nudle obracečkou na talíř. Pokud se nám zdají měkké, můžeme je na pánvi obrátit.
- Pokud nudle hned nespotřebujeme, necháme je na vzduchu proschnout. Před použitím do čokolády je musíme opražit.
Jak na výrobu domácí dubajské čokolády? Podívejte se na naše video, kde vám celou přípravu ukážeme:
Komentáře