Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit lahodné domácí pyré. Využijeme ho jako rychlou svačinku pro děti nebo do chutných moučníků
Zdroj: Pixabay

V letních dnech přemýšlíme, jak zpracovat velkou úrodu a co si z ovoce a zeleniny připravit. Udělat pyré je poměrně jednoduché. Potřebovat budeme mixér a oblíbené ovoce či zeleninu.

Pyré je vznosnější označení pro kaši či kašovitou hmotu, která vzniká rozmixováním čerstvého, případně vařeného, ovoce a zeleniny. Rozmělnit plody můžeme i jiným způsobem např. drcením, pasírováním či šťoucháním. Jedná se tedy o jemnou hmotu určenou k rychlé spotřebě. Ovoce a zeleninu na pyré můžeme vařit ve vodě, ale třeba i v páře. I tak zvažme, zda je tepelná úprava nutná, protože tím se připravujeme o cenné vitamíny.

Z čeho připravit pyré

Pyré lze připravit jednodruhové nebo do něj můžeme kombinovat více druhů ovoce či zeleniny. Pro pyré je oblíbené použití banánů, jablek, hrušek, lesních plodů, mrkve či dýně.

Pyré je ideální svačinka pro malé děti, ale lze s ním i dále čarovat v naší kuchyni. Ochutit s ním můžeme kaše, lívance či moučníky. Pro pozdější konzumaci můžeme pyré plnit do skleniček a zavařit. Další z možností dlouhodobějšího uchování je pyré zmrazit

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky