Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové a někdy i třené bábovky mají nevýhodu, že jsou často suché až dusivé. Proto jsou v oblibě typy bábovek, které jsou po upečení vláčné a chutné. Dosáhnout vláčnosti můžete změnou surovin.

Bábovka je oblíbený moučník ke kávě nebo čaji. Protože hezky vypadá, hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Pokud je po upečení málo vláčná nebo dokonce dusivá, měli byste se zamyslet, jestli nezměnit recept.

Jak dosáhnout vláčné bábovky

Máme pro vás několik tipů, které fungují. Vyberte si.

  1. Někdy stačí změna tuku. Máslo sice hezky voní, ale lepší službu udělá rostlinný olej, díky němuž bude bábovka vláčná i druhý den.
  2. Také tekutá smetana ke šlehánípokud je dost tučná, těsto zvláční.
  3. Místo mléka těsto mnohem lépe zvláční i nakypří kysané mléčné výrobky jako kefír, podmáslí apod.
  4. Velmi vláčné jsou bábovky z tvarohu nebo jogurtu
  5. Také přídavek ovoce nebo zeleniny dodá těstu žádanou šťavnatost. Jablkové nebo mrkvové bábovky jsou oblíbené i díky chuti. S podobným úspěchem využijete také cuketu, měkké banány, avokádo nebo třeba jablečné pyré.
  6. Pokud chcete mít jistotu, že vaše bábovka bude chutná i vláčná, přidejte do ní mletá tučná semínka jako mák, ořechy, kokos apod.

Začátečníky jistě povzbudí videorecept na chutnou a vláčnou Hrníčkovou bábovku s kefírem, ke které nepotřebujete vejce.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli