6 tipů pro vláčnou bábovku uvítají nejen začátečníci
Piškotové a někdy i třené bábovky mají nevýhodu, že jsou často suché až dusivé. Proto jsou v oblibě typy bábovek, které jsou po upečení vláčné a chutné. Dosáhnout vláčnosti můžete změnou surovin.
Bábovka je oblíbený moučník ke kávě nebo čaji. Protože hezky vypadá, hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Pokud je po upečení málo vláčná nebo dokonce dusivá, měli byste se zamyslet, jestli nezměnit recept.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dosáhnout vláčné bábovky
Máme pro vás několik tipů, které fungují. Vyberte si.
- Někdy stačí změna tuku. Máslo sice hezky voní, ale lepší službu udělá rostlinný olej, díky němuž bude bábovka vláčná i druhý den.
- Také tekutá smetana ke šlehání, pokud je dost tučná, těsto zvláční.
- Místo mléka těsto mnohem lépe zvláční i nakypří kysané mléčné výrobky jako kefír, podmáslí apod.
- Velmi vláčné jsou bábovky z tvarohu nebo jogurtu.
- Také přídavek ovoce nebo zeleniny dodá těstu žádanou šťavnatost. Jablkové nebo mrkvové bábovky jsou oblíbené i díky chuti. S podobným úspěchem využijete také cuketu, měkké banány, avokádo nebo třeba jablečné pyré.
- Pokud chcete mít jistotu, že vaše bábovka bude chutná i vláčná, přidejte do ní mletá tučná semínka jako mák, ořechy, kokos apod.
Začátečníky jistě povzbudí videorecept na chutnou a vláčnou Hrníčkovou bábovku s kefírem, ke které nepotřebujete vejce.
Komentáře