Chcete mít originální vosí hnízda? Pak Vám poradíme, jak dozdobit jejich povrch. Nadšené budou i děti
Vosí hnízda jsou velmi oblíbené cukroví. Podle použitých surovin jsou některá tmavší, jiná světlejší, ale přiznejme si, že jinak často vypadají jedno jako druhé. Chcete je mít originální? Není nic snazšího, než je ještě dozdobit.
Vosí hnízda můžeme samozřejmě nechat už jen tak, bez dalšího zdobení na povrchu. Chutnají úžasně i v tomto "základním" provedení. Pokud je ale chceme ozvláštnit či dále ochutit, pak máme hned několik možností.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dozdobit povrch vosích hnízd
Řekneme si některé z variant zdobení:
- namočit v čokoládě celé hnízdo, případně jen jeho špičku. Použít můžeme obyčejnou, hnědou čokoládu, zajímavě bude vypadat i bílá čokoláda či další oblíbené polevy.
- po namočení v čokoládě hnízda posypat cukrářským zdobením či kokosem. Posypeme je dříve, než čokoláda začne zasychat, aby zdobení dobře drželo, a abychom nepoškodili vzhled polevy.
- cukrářské zdobení můžeme i jemně přimáčknout rovnou na úlek, tak aby drželo pouze na něm.
Originální tvary vosích hnízd
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
A jak připravit základní těsto na vosí hnízda nám poradí následující videorecept:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vosí hnízda patří k nejoblíbenějším druhům nepečeného cukroví. Vyberte si svůj oblíbený tvar i chuť
Znáte nejlepší náplň do vosích hnízd či včelích úlků? Základní žloutkovou náplň ochutíme oblíbenou surovinou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře