Jak důlkovat koláčky? Postačí malá sklenička a drobenka bude držet tam, kde má
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou uvnitř plněné tvarohem a navrchu zdobené povidly a drobenkou - to jsou dvojctihodné koláčky, které se hodí nejenom na slavnostní příležitosti, ale i k nedělnímu obědu. Poradíme vám, jak do nich správně vytvarovat důlek, aby na nich drobenka držela.
Dvojctihodné koláčky jsou sladká dobrota, kterou každý zná z poutí a jiných slavnostních událostí. Na pohled koláčky vypadají složitě na přípravu, ale pokud si na ně uděláte dostatek času, uvidíte, že je zvládne i začátečník.
Jak důlkovat koláčky
Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky, které plníme tvarohovou náplní a balíme do ranečku. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě malou chvíli kynout. Poté do každého bochánku vytvoříme důlek:
- Nejlépe k tomu poslouží dno malé skleničky (panáku), které pomoučníte v mouce.
- Jinou možností je použít k důlkování vajíčko nebo korkovou zátku.
Koláčky potřeme bílkem, důlky naplníme povidlovou náplní a bohatě zasypeme drobenkou. Upečeme dozlatova.
Pečete si doma rádi koláčky nebo dáte přednost jednodušším sladkým moučníkům? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Dušené houby využijeme do mnoha houbových pokrmů. Hodí se také k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře