Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak naporcovat kapra? Poradíme, jak připravit filet z kapra krok za krokem
Zdroj: Toprecepty.cz

Jak udělat filet z kapra? V následujícím článku si filetování kapra probereme krok za krokem, protože brzy se nám tento um bude hodit. Navíc koupit si rybu v celku se nám vyplatí i finančně. Pojďme se tedy podívat, jak se to dělá.

Kapr je naším tradičním vánočním pokrmem. Bohužel mnoho lidí jí kapra jen jednou ročně a když toto období nastane, nevědí si s rybou pořádně rady. Proto jsme připravili tento článek, kde si řekneme, jak správně filetovat kapra.

Jak filetovat kapra

Budeme potřebovat ostrý a tenký nůž. Očištěného, vykuchaného a pořádně osušeného kapra si připravíme na prkénko.

  • Rybu si položíme zády k sobě, abychom měli dobrý přístup k páteři.
  • Zařízneme za přední ploutví co nejvíce u hlavy, řez vedeme směrem k páteři.
  • Dále vedeme nůž po hřbetu, směrem k ocasní ploutvi tak hluboko, dokud nenarazíme na žebra. 
  • Maso seřezáváme podél žeber, dokud nezískáme krásnou filetu.
  • Postup zopakujeme i z druhé strany. 
  • Ze zbylého skeletu odstraníme žábry a oči. Zbývající kosti můžeme použít na rybí vývar.
  • Filety začistíme seříznutím okraje v místech, kde byly ploutve.
  • Před porcováním můžeme širší část filety nařezat nožem na tenké nedoříznuté plátky, abychom narušili kosti uvnitř masa.

Takto vyfiletovaného kapra obalte v trojobalu a usmažte. S bramborovým salátem to je naprostá klasika. Do komentářů pod receptem nám můžete napsat, jak připravujete kapra vy.

 

Další tipy a triky