Jak naporcovat kapra? Poradíme, jak připravit filet z kapra krok za krokem
Jak udělat filet z kapra? V následujícím článku si filetování kapra probereme krok za krokem, protože brzy se nám tento um bude hodit. Navíc koupit si rybu v celku se nám vyplatí i finančně. Pojďme se tedy podívat, jak se to dělá.
Kapr je naším tradičním vánočním pokrmem. Bohužel mnoho lidí jí kapra jen jednou ročně a když toto období nastane, nevědí si s rybou pořádně rady. Proto jsme připravili tento článek, kde si řekneme, jak správně filetovat kapra.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak filetovat kapra
Budeme potřebovat ostrý a tenký nůž. Očištěného, vykuchaného a pořádně osušeného kapra si připravíme na prkénko.
- Rybu si položíme zády k sobě, abychom měli dobrý přístup k páteři.
- Zařízneme za přední ploutví co nejvíce u hlavy, řez vedeme směrem k páteři.
- Dále vedeme nůž po hřbetu, směrem k ocasní ploutvi tak hluboko, dokud nenarazíme na žebra.
- Maso seřezáváme podél žeber, dokud nezískáme krásnou filetu.
- Postup zopakujeme i z druhé strany.
- Ze zbylého skeletu odstraníme žábry a oči. Zbývající kosti můžeme použít na rybí vývar.
- Filety začistíme seříznutím okraje v místech, kde byly ploutve.
- Před porcováním můžeme širší část filety nařezat nožem na tenké nedoříznuté plátky, abychom narušili kosti uvnitř masa.
Takto vyfiletovaného kapra obalte v trojobalu a usmažte. S bramborovým salátem to je naprostá klasika. Do komentářů pod receptem nám můžete napsat, jak připravujete kapra vy.
Komentáře