Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak naporcovat kapra? Poradíme, jak připravit filet z kapra krok za krokem
Zdroj: Toprecepty.cz

Jak udělat filet z kapra? V následujícím článku si filetování kapra probereme krok za krokem, protože brzy se nám tento um bude hodit. Navíc koupit si rybu v celku se nám vyplatí i finančně. Pojďme se tedy podívat, jak se to dělá.

Kapr je naším tradičním vánočním pokrmem. Bohužel mnoho lidí jí kapra jen jednou ročně a když toto období nastane, nevědí si s rybou pořádně rady. Proto jsme připravili tento článek, kde si řekneme, jak správně filetovat kapra.

Jak filetovat kapra

Budeme potřebovat ostrý a tenký nůž. Očištěného, vykuchaného a pořádně osušeného kapra si připravíme na prkénko.

  • Rybu si položíme zády k sobě, abychom měli dobrý přístup k páteři.
  • Zařízneme za přední ploutví co nejvíce u hlavy, řez vedeme směrem k páteři.
  • Dále vedeme nůž po hřbetu, směrem k ocasní ploutvi tak hluboko, dokud nenarazíme na žebra. 
  • Maso seřezáváme podél žeber, dokud nezískáme krásnou filetu.
  • Postup zopakujeme i z druhé strany. 
  • Ze zbylého skeletu odstraníme žábry a oči. Zbývající kosti můžeme použít na rybí vývar.
  • Filety začistíme seříznutím okraje v místech, kde byly ploutve.
  • Před porcováním můžeme širší část filety nařezat nožem na tenké nedoříznuté plátky, abychom narušili kosti uvnitř masa.

Takto vyfiletovaného kapra obalte v trojobalu a usmažte. S bramborovým salátem to je naprostá klasika. Do komentářů pod receptem nám můžete napsat, jak připravujete kapra vy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli