Jak grilovat chřest? Připravte si tuto zeleninu jako báječnou přílohu ke steaku
Období, kdy si můžeme vychutnat čerstvý chřest, je poměrně krátké, sklizeň totiž trvá pouze od poloviny dubna a končí v půlce června, v závislosti na počasí. Nejčastěji se setkáváme s chřestem zeleným a bílým.
Chřest zařazujeme do jídelníčku, protože obsahuje spoustu vitamínů i minerálů. Uvařit chřest není nic složitého, jeho úprava trvá pouze pár minut. Tato zelenina je ideální do salátů, těstovin nebo jako příloha ke grilovaným pokrmům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat chřest
Ke grilování je více vhodný chřest zelený, který si nejprve musíme očistit a umýt. Pokud je třeba, odřežeme zdřevnatělé stonky.
- Před grilováním je lepší chřest naložit do marinády, jako je třeba česneková či pikantní s chilli, aby pojmul více chutí.
- Chřest můžeme také před grilováním obtočit slaninou, v tomto případě ovšem volíme jemnější marinádu.
- Na středně rozpáleném grilu se výhonky grilují z každé strany 4–5 minut, doba grilování je velmi krátká. Stonky pak budou akorát na skus a ne rozvařené.
- Po vytažení z grilu chřest podáváme ještě teplý, jedině tak chutná skvěle.
Chřest si můžete uvařit také v pohodlí domova a doplnit ho lahodnou a jemnou sýrovou omáčkou.
Komentáře