Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety jsou drobní korýši, kteří jsou i u nás oblíbeným pokrmem. Dají se připravit na mnoho způsobů a jedním z nich je grilování. Jak je pro své hosty nejlépe připravit a na co si dát pozor, to se dozvíte v našem článku.

Při přípravě mořských plodů je důležité dbát na čerstvost masa a správné skladování. Je také třeba vědět, jak je správně očistit a připravit. Krevety totiž můžeme zakoupit loupané, ale také neloupané. Potom je čištění krevet na nás.

Jak grilovat krevety

Grilování krevet je bleskovou záležitostí. Jedná se o malé kousky masa, které jsou na grilu hotové velmi rychle.

  • Celé krevety důkladně očistíme, oloupeme a omyjeme pod studenou vodou. Nezapomeneme odstranit také střívko.
  • Před samotným grilováním je můžeme naložit do marinády. V té nemusí odpočívat dlouho, postačí i hodina.
  • Rozpálíme gril na 200–250 °C a naskládáme na něj krevety.
  • Krevety grilujeme z každé strany 2–3 minuty.
  • Hotové krevety na talíři osolíme, zakápneme limetkou a podáváme.
  • Grilované krevety jsou ideálním předkrmem i zpestřením grilovačky.

Pro grilování je lepší zvolit krevety čerstvé nebo hluboce zmražené, které mají šedivou barvu. Růžové krevety jsou předvařené a ke grilování se příliš nehodí. Maso z předvařených krevet se na grilu rychle vysušuje.

 

Komentáře (1)

Dotaz k videu: Střívko kuchařka nevytáhla?

Další tipy a triky