Jak grilovat krevety? Poradíme, jak jednoduše a chutně připravit oblíbené plody moře
Krevety jsou drobní korýši, kteří jsou i u nás oblíbeným pokrmem. Dají se připravit na mnoho způsobů a jedním z nich je grilování. Jak je pro své hosty nejlépe připravit a na co si dát pozor, to se dozvíte v našem článku.
Při přípravě mořských plodů je důležité dbát na čerstvost masa a správné skladování. Je také třeba vědět, jak je správně očistit a připravit. Krevety totiž můžeme zakoupit loupané, ale také neloupané. Potom je čištění krevet na nás.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat krevety
Grilování krevet je bleskovou záležitostí. Jedná se o malé kousky masa, které jsou na grilu hotové velmi rychle.
- Celé krevety důkladně očistíme, oloupeme a omyjeme pod studenou vodou. Nezapomeneme odstranit také střívko.
- Před samotným grilováním je můžeme naložit do marinády. V té nemusí odpočívat dlouho, postačí i hodina.
- Rozpálíme gril na 200–250 °C a naskládáme na něj krevety.
- Krevety grilujeme z každé strany 2–3 minuty.
- Hotové krevety na talíři osolíme, zakápneme limetkou a podáváme.
- Grilované krevety jsou ideálním předkrmem i zpestřením grilovačky.
Pro grilování je lepší zvolit krevety čerstvé nebo hluboce zmražené, které mají šedivou barvu. Růžové krevety jsou předvařené a ke grilování se příliš nehodí. Maso z předvařených krevet se na grilu rychle vysušuje.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Desatero otázek a odpovědí na téma potraviny vhodné na gril: Co vše se dá grilovat?
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře (1)