Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilujete už nějaký ten pátek, ale vždy je to jen masa plátek? Pokud toužíte po změně a chcete vyzkoušet grilování celého kuřete, pak pročítáte ten správný článek. Přinášíme vám přehledný návod na grilování celého kuřete.

Při grilování celého kuřete je dobré použít stojánek na kuře. Pokud ho nemáme, postačí plechovka od piva, na kterou kuře nasadíme. Dobrým pomocníkem je také teplotní sonda, díky níž spolehlivě poznáme, že je kuře upečené. Kuře pečeme na tácku, ve kterém může být i zelenina.

Jak grilovat kuře

Při grilování větších kusů masa i celé drůbeže používáme techniku nepřímého grilování, kdy nemáme maso přímo nad zdrojem tepla. Při nepřímém grilování je nutné uzavřít gril poklopem.

  1. Pokud chceme šťavnaté kuře, nejprve si ho naložíme do marinády a necháme odpočívat přes noc. 
  2. Marinované, osolené a okořeněné kuře umístíme na stojánek nebo na plechovku a dáme do dobře rozpáleného grilu. Postavíme ho na tácek.
  3. Do středu stehna umístíme teplotní sondu tak, aby se nedotýkala kosti. Nastavíme teplotu na 85 °C.
  4. Pečeme pod poklopem na 180 °C. Během pečení potíráme marinádou.

Změní-li se vaše plány a nebudete grilovat celé kuře, může se vám hodit naše video s porcováním kuřete. Díky němu kuře snadno rozporcujete a zpracujete přesně tak, jak bude třeba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky