Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečné počasí nás často nabádá ke grilování naloženého masa a zeleniny, které chutná báječně k obědu i večeři. Po sytém hlavním chodu snadno připravíme i sladkou tečku na závěr v podobě grilovaného ovoce.

Opékat na grilu můžeme cokoliv nás napadne, přesto více tíhneme ke grilování slaných pokrmů než těch sladkých, proč však nezkusit i něco netradičního. Grilované ovoce chutná skvostně, když jej doplníme zmrzlinou či šlehačkou.

Jak grilovat ovoce

Grilované ovoce můžete využít jako sladkou tečku se zmrzlinou nebo jako doplněk ke grilovanému masu. K opékání na grilu se hodí zejména jablka, banány, broskve, meruňky či sladký ananas.
  1. Vybrané ovoce nejprve omyjte od nečistot, podle druhu oloupejte, případně odstraňte tvrdé slupky i pecky.
  2. Před ugrilováním je třeba ovoce naložit do marinády, kterou můžete připravit z hnědého cukru, medu, citrónové či pomerančové šťávy a jogurtu. Ovoce marinujte minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.
  3. Naložené ovoce ugrilujte - těsně před vytažením jej posypte hnědým cukrem, který se roztopí a speče, čímž vznikne lahodná krusta. Každé ovoce potřebuje různý čas na grilu, proto hlídejte délku tepelné úpravy podle jeho struktury.
Při servírování přidejte k ovoci domácí zmrzlinu, šlehačku a ozdobte čokoládovým toppingem, medem či karamelem. Tento dezert si zamiluje celá vaše rodina. Máte svůj oblíbený postup ke grilování ovoce? Napište nám další inspiraci do komentáře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky