Jak grilovat ovoce? Připravte si sladkou tečku, která vás svou chutí okouzlí
Slunečné počasí nás často nabádá ke grilování naloženého masa a zeleniny, které chutná báječně k obědu i večeři. Po sytém hlavním chodu snadno připravíme i sladkou tečku na závěr v podobě grilovaného ovoce.
Opékat na grilu můžeme cokoliv nás napadne, přesto více tíhneme ke grilování slaných pokrmů než těch sladkých, proč však nezkusit i něco netradičního. Grilované ovoce chutná skvostně, když jej doplníme zmrzlinou či šlehačkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat ovoce
- Vybrané ovoce nejprve omyjte od nečistot, podle druhu oloupejte, případně odstraňte tvrdé slupky i pecky.
- Před ugrilováním je třeba ovoce naložit do marinády, kterou můžete připravit z hnědého cukru, medu, citrónové či pomerančové šťávy a jogurtu. Ovoce marinujte minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.
- Naložené ovoce ugrilujte - těsně před vytažením jej posypte hnědým cukrem, který se roztopí a speče, čímž vznikne lahodná krusta. Každé ovoce potřebuje různý čas na grilu, proto hlídejte délku tepelné úpravy podle jeho struktury.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Komentáře