Jak grilovat ovoce? Připravte si sladkou tečku, která vás svou chutí okouzlí
Slunečné počasí nás často nabádá ke grilování naloženého masa a zeleniny, které chutná báječně k obědu i večeři. Po sytém hlavním chodu snadno připravíme i sladkou tečku na závěr v podobě grilovaného ovoce.
Opékat na grilu můžeme cokoliv nás napadne, přesto více tíhneme ke grilování slaných pokrmů než těch sladkých, proč však nezkusit i něco netradičního. Grilované ovoce chutná skvostně, když jej doplníme zmrzlinou či šlehačkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat ovoce
Grilované ovoce můžete využít jako sladkou tečku se zmrzlinou nebo jako doplněk ke grilovanému masu. K opékání na grilu se hodí zejména jablka, banány, broskve, meruňky či sladký ananas.
- Vybrané ovoce nejprve omyjte od nečistot, podle druhu oloupejte, případně odstraňte tvrdé slupky i pecky.
- Před ugrilováním je třeba ovoce naložit do marinády, kterou můžete připravit z hnědého cukru, medu, citrónové či pomerančové šťávy a jogurtu. Ovoce marinujte minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.
- Naložené ovoce ugrilujte - těsně před vytažením jej posypte hnědým cukrem, který se roztopí a speče, čímž vznikne lahodná krusta. Každé ovoce potřebuje různý čas na grilu, proto hlídejte délku tepelné úpravy podle jeho struktury.
Při servírování přidejte k ovoci domácí zmrzlinu, šlehačku a ozdobte čokoládovým toppingem, medem či karamelem. Tento dezert si zamiluje celá vaše rodina. Máte svůj oblíbený postup ke grilování ovoce? Napište nám další inspiraci do komentáře.
Komentáře