Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 tipů, jak grilovat ryby, aby se nepřipekly k roštu. Už žádné trápení s potrhaným masem
Zdroj: Pixabay, RitaE

Rybu jste správně vybrali, skvěle ochutili, ale polovina jí zůstala na grilu. Znáte tuto situaci? Máme pro vás sedm rad, jak tomuto předejít, abyste si mohli vždy vychutnat rybu celou, bez zbytečných ztrát na jejím mase.

Většina z nás to zažila - chcete jít servírovat ugrilované ryby, ale zrovna nejdou sundat z roštu. Jako by k němu přirostly. My vám však poradíme, jak se tomuto zcela vyhnout a všechny vaše obavy se rozplynou jako pára nad hrncem.

Jak předejít připečení ryb k roštu

Díky několika následujícím radám už nebudete mít nikdy před servírováním důvod k zlosti z připečené ryby na roštu.

  1. Nejdůležitějším bodem je příprava grilu. Ten musí být vždy čistý, bez jakýchkoliv nečistot. Gril co nejvíce opalte a rošt poté řádně očistěte, nejlépe kartáčem s ocelovými štětinami. Díky tomu se nebude ryba připékat k nečistotám.
  2. Potřete rošt olejem, nešetřete. Dobré je použít papírovou utěrku namočenou v oleji. Potřete i rybu - olejem nebo zbylou marinádou, ve které byla naložena.
  3. Hlídejte teplotu grilu. Na správně rozpáleném grilu se kůže ryby rychle stáhne, tím udrží maso v celku a následně se kůže správně propeče.
  4. Neotáčejte rybu příliš brzy. Neopečená kůže by zůstala přilepená k roštu a rybu byste potrhali. Otáčejte ji až tehdy, jde-li ryba lehce oddělit od roštu.
  5. Rybu můžete podložit plátky citronu, limetky nebo pomeranče. Tím předejdete jakémukoliv připečení masa k roštu a ryba dostane svěží nádech po citrusech.
  6. Také ryby můžete připravit v papilotě či alobalu. Použitý materiál poté vyhodíte, gril zůstane čistý a ryba celá. Připravíte se tím ale o křupavou, propečenou kůžičku, protože v tomto případě se maso spíše dusí ve vlastní šťávě.
  7. Další možností je použití hliníkového tácku. Na něm můžete připravit spolu s rybou i zeleninu jako přílohu. Doporučujeme přihodit i svazek čerstvých bylinek, které celý pokrm nádherně ovoní.

Z ryb také doporučujeme neodstraňovat kůži ani ploutve, předejdete tím rozpadání masa. Zkuste třeba makrely podle níže uvedeného video-receptu. Přejeme už jen radost z každého grilování ryb a dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky