Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky jsou po staletí velmi oblíbenou pochoutkou studené kuchyně, často se objevují na slavnostním stole jako rychlé pohoštění pro rodinu či přátele. Poradíme, jak tradiční chlebíčky připravit chutně a lákavě ozdobené.

Chlebíčky se jednoduše připravují z nakrájené čerstvé veky, kterou mažeme oblíbenou pomazánkou či salátem a zdobíme nejčastěji šunkou či sýrem. Na chlebíčku tradičně nechybí plátek vařeného vejce, kyselá okurka či kousek kapie.

Jak ozdobit chlebíčky

Chlebíčky jsou báječné v tom, že je můžeme ozdobit podle své fantazie a také surovinami, které máme rádi. Tyto kombinace jsou nejvíce oblíbené:

  • Uzeniny: Chlebíčky převážně zdobí navlněné kolečko šunky či debrecínky. Efektní růžičky dokážeme připravit ze suchého salámu.
  • Sýry: Pokud nám šunka není příliš po chuti, zastoupit ji dokáže poskládaný plátek tvrdého sýru. Z plátku sýra lze také vykrajovátkem vykrojit efektní tvary. Často chlebíček zdobíme i taveným sýrem, a to pomocí cukrářského sáčku.
  • Zelenina: Nejvíce dokáže chlebíček ozdobit především zelenina, efektně nakrájená kyselá okurka, dále také černé či zelené olivy nebo tence krájená kapie. Z čerstvých ředkviček lze vyřezat nožíkem nádherné obrazce.
  • Bylinky: V jednoduchosti je krása a bylinky jako petržel, pažitka či bazalka, vykouzlí na chlebíčku oslnivý kontrast.

Chlebíčky nejlépe chutnají, když jsou připravené z domácí, čerstvě upečené veky. Videonávod vás provede snadným postupem, se kterým to zvládne i naprostý začátečník. Čím nejraději zdobíte chlebíčky vy? Napište nám své zkušenosti.

 

Komentáře

Další tipy a triky