Jak obalovat řízky? Máme pro vás praktické rady, jak připravit chutný trojobal
Jestli něco zůstane navždy národním pokladem, budou to křupavé řízky. Málo kdo odolá masu obalenému v chutném trojobalu, usmaženému v něm dozlatova. K tomu postačí správná příloha a dokonalý oběd je na stole.
Smažené řízky jsou pro každého Čecha oblíbeným pokrmem, často je připravujeme i k slavnostní příležitosti. Obalovat můžeme jak maso, tak i zeleninu či ryby. Na obalování řízků není nic složitého, přesto bychom měli dodržovat určitý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obalovat řízky
- Ochucení masa: Podle druhu masa na řízky nejprve plátky naklepejte a osolte z obou stran. Neosolený řízek po usmažení již nedochutíte, proto je tento krok podstatný.
- Obalení v mouce: Mouka má za úkol do sebe natáhnout přebytečnou vodu z masa. Na trojobal vybírejte mouku hladkou či polohrubou, která na řízku lépe drží.
- Obalení ve vajíčku: Vajíčka pečlivě rozšlehejte a nezapomeňte na špetku soli. Vejce není potřeba nastavovat další tekutinou.
- Obalení ve strouhance: Nejideálnější strouhankou je ta čerstvě namletá z 2–3 dny starého pečiva. Pokud použijete starou strouhanku, která je příliš suchá, nasaje do sebe moc vlhkosti z vajec, ale také větší množství oleje.
Tip: Při smažení neobracejte řízky zapíchnutím na vidličku, maso pustí šťávu a řízky se tak zbytečně vysušují.
Když si nebudete vědět rady, co připravit k nedělnímu obědu, řízky budou vždy správná volba. Jejich příprava je snadná a od rodiny zaručeně sklidíte pochvalu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře