Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza: Jak ji odlehčit, aby si zachovala chutnost
Zdroj: Toprecepty.cz, Miquel

Majonéza je oblíbená pro své široké využití. Podává se k pokrmům namísto dipu, ale také je jednou z ingrediencí do bramborového salátu či pomazánek. Využití najde dokonce při zadělávání nejrůznějšího pečiva, kterému dodá jemnost a nadýchanost.

Rádi byste alespoň trošku odlehčili kupovanou majonézu a udělali ji o něco málo zdravější? Přinášíme vám tipy, jak s ní naložit a odlehčit svému zažívání. Možná vás překvapí i to, že na přípravě domácí majonézy vůbec nic není a je během chvilky hotová.

Jak vyzrát nejen na kupovanou majonézu

Pokud máte majonézu doma, můžete ji odlehčit:

  1. Kupovanou, ale i domácí majonézu lze z části nebo zcela nahradit bílým jogurtem či zakysanou smetanou, což je skvělé pro využití do pomazánek i bramborového salátu.
  2. Majonézy light obsahují méně tuku kvůli přidané vodě a naopak v sobě mají přidané škroby. Je jen na vás, zda-li jim dáte šanci.
  3. Pokud se majonézy nemůžete vzdát, připravte si svou vlastní. Příprava domácí majonézy vám zabere minimum času a nepotřebujete k tomu mnoho ingrediencí.

Je majonéza jedna z ingrediencí, která vám v lednici nesmí chybět? Zkuste to jinak a připravte si domácí majonézu krok za krokem podle skvělého videoreceptu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky