Majonéza: Jak ji odlehčit, aby si zachovala chutnost
Majonéza je oblíbená pro své široké využití. Podává se k pokrmům namísto dipu, ale také je jednou z ingrediencí do bramborového salátu či pomazánek. Využití najde dokonce při zadělávání nejrůznějšího pečiva, kterému dodá jemnost a nadýchanost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyzrát nejen na kupovanou majonézu
Pokud máte majonézu doma, můžete ji odlehčit:
- Kupovanou, ale i domácí majonézu lze z části nebo zcela nahradit bílým jogurtem či zakysanou smetanou, což je skvělé pro využití do pomazánek i bramborového salátu.
- Majonézy light obsahují méně tuku kvůli přidané vodě a naopak v sobě mají přidané škroby. Je jen na vás, zda-li jim dáte šanci.
- Pokud se majonézy nemůžete vzdát, připravte si svou vlastní. Příprava domácí majonézy vám zabere minimum času a nepotřebujete k tomu mnoho ingrediencí.
Mohlo by vás zajímat
Je majonéza jedna z ingrediencí, která vám v lednici nesmí chybět? Zkuste to jinak a připravte si domácí majonézu krok za krokem podle skvělého videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře