Jak odměřit suroviny na nejoblíbenější dezerty? Jde to i bez kuchyňské váhy
Chystáte se upéct voňavé brownies nebo jablečný koláč, ale nemáte zrovna po ruce kuchyňskou váhu? Nevěšte hlavu, rychlé dezerty si můžete připravit i bez složitého vážení surovin. Poradíme, jaké poměry dodržet.
U jednoduchých moučníků jako jsou i klasické palačinky, muffiny či sušenky, stačí dodržet správný poměr tekutin (voda nebo mléko), dále poměr mouky, tuku a množství vajec. Odměříme je jednoduše jakoukoli pomůckou (hrníčkem či miskou).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na suroviny bez vážení
Pojďte si přečíst, jak péct dokonalé dezerty i bez nutnosti vážení s přesností na gramy. Připravte si oblíbenou odměrku, hrníček nebo také misku:
- Palačinky - Na palačinky postačí poměr 2:2:1, tudíž těsto připravíme ze 2 dílů mouky, 2 dílů mléka a 1 kusu vejce.
- Muffiny - Na tyto sladké koláčky si stačí zapamatovat poměr 2:2:1:1, to znamená 2 díly mouky, 2 díly mléka, 1 díl oleje či jiného tuku a 1 kus vejce.
- Cookies - Nejoblíbenější sušenky jsou stejně tak jednoduché s poměry 3:2:1, stačí smíchat 3 díly mouky, 2 díly másla či jiného tuku a 1 díl cukru.
- Chléb - I velmi rychlý chléb si jednoduše připravíme s poměrem 5:3, přičemž postačí 5 dílů mouky a 3 díly vody či jiné tekutiny.
K tomu, abychom připravili výtečné dobroty, nepotřebujeme váhu. Pojďte si připravit podle videoreceptu tento báječný švestkový koláč pouze za pomoci hrníčku. Jaké jsou vaše zkušenosti s odměřováním surovin bez použití kuchyňské váhy?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vážení surovin na lžičky, lžíce a hrnky: Opravdu nám volně dostupné tabulky pomáhají?
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
Buchty po ránu: Vynikající arašídové sušenky podle Josefa Maršálka zvládnete upéct jen ze čtyř surovin, navíc bez mouky
Komentáře