Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak oloupat pomelo? Jde to snadno. Zdlouhavému loupání už odzvonilo
Zdroj: Pixabay, ivabalk

Citrusové plody jsou v obchodech hlavními hvězdami během zimních měsíců. Jedním z nich je také pomelo, které poznáte hlavně podle větší velikosti a žluté slupky. Uvnitř skrývá svěží dužinu s jemně nahořklou chutí.

Dužina z pomela je skvělá vitamínová bomba, která nakopne chuťové buňky. Jeho sladkokyselá až jemně nahořklá příchuť připomíná propojení pomeranče s grapefruitem a dužina je báječná k svačince, do ovocných šťáv i do salátu.

Jak oloupat pomelo

Toto cizokrajné ovoce můžete využít samostatně či do různých pokrmů. Avšak před použitím je potřeba je důkladně oloupat od vnější i vnitřní slupky. Poradíme snadný postup, jak na to:

  1. Pomelo položte na prkýnko a odřízněte jeho špičku. Kůru nařízněte na čtyřech místech od shora dolů, do hloubky asi 2 centimetrů (řiďte se podle konkrétního pomela).
  2. Celou slupku pomela po částech oddělte od dužiny.
  3. Pomelo v celku nakrájejte velkým nožem na širší kolečka.
  4. Nyní zbývá každé kolečko rozdělit a jednoduše vyloupávat kousky pomela od slabší bílé slupky, která je nejvíce hořká.

Zdlouhavým loupáním pomela od drobné slupky už odzvonilo, pomocí tohoto návodu získáte sladko-kyselou dužinu během několika minut. Naprosto báječně chutná ve smoothie nápoji, společně s pomerančem či grapefruitem.

Komentáře

Další tipy a triky